Our team writes tips and tricks for better tomorrow!Read about green

Smart Solutions

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Maak je website sneller met ‘kleinere’ afbeelding

2 november 2023

Verklein de grootste foto’s, op bijvoorbeeld je homepage, door de huidige foto’s om te zetten naar een nieuw ‘zuinige’ bestandsformaat: WebP.

Waarom een .wepb bestand?

Het WebP-bestandstype is ontwikkeld om laadtijden op het internet te verkorten. Met WebP-bestanden kun je op een website afbeeldingen van hoge kwaliteit weergeven, maar in een veel kleinere bestandsgrootte dan traditionele bestandstypen, zoals PNG en JPEG.

Duurzaamheid van WebP

De duurzaamheid bij het gebruik van WebP-bestanden op je website is tweeledig. Je website laadt sneller en verbruikt daardoor minder energie. Je bespaart direct op je co2-uitstoot. Ook verklein je de opslag bij je hostingpartij. Dus ook daar wordt minder energie verbruikt.

Hoe kun je zelf een foto vervangen op je website door een WebP?

In het stappenplan hieronder leg ik je uit hoe je een bestaande foto op je website omzet naar een WebP versie, zodat je deze kunt gebruiken in plaats van de grotere PNG of JPG.

  1. Log in op je website met je inlognaam en wachtwoord > je komt nu op je Dashboard terecht
  2. Klik op ‘Media Bibliotheek’ > klik op de eerste foto > rechts in beeld kun je verschillende informatie over deze afbeelding aflezen
  3. De ‘Bestandsgrootte’ bepaald de uploadsnelheid en is dus mede verantwoordelijk voor de snelheid van je website > hoe lager hoe beter > zoek een afbeelding die groter is dan bijvoorbeeld 250 KB
  4. Download deze afbeelding naar je computer of laptop > ga vervolgens naar https://converter.11zon.com/nl/image-to-webp/ > upload hier de afbeelding (dat kan d.m.v. slepen) en converteer deze naar WebP
  5. Download vervolgens deze versie van de afbeelding  op je computer of laptop en pas gelijk de naam aan (er komt namelijk ’11-zon’ voor te staan) > upload vervolgens de foto in de mediabibliotheek van je website.
  6. De laatste stap is om de foto op de pagina waar deze gebruikt wordt te vervangen > vergeet niet de oude afbeelding (JPG of PNG) uit je mediabibliotheek te verwijderen, deze neemt dan geen ruimte meer in op de server van je hostingpartij.

Veiligheid van converter.11zon.com

In de privacyverklaring van 11zon.com kun je lezen dat ze je beeldmateriaal niet gebruiken, verkopen of iets dergelijks. Na twee uur worden de beelden sowieso verwijderd. Wel verzamelen ze gegevens als je IP-adres en device ID.

Ik vergroot de snelheid op mijn website voor een hoge ranking op Google & minder co2 uitstoot!

Share on:
Hop, terug naar boven