Over J Ontwerp

Organisaties in het licht zetten

Janneke Tromp

websites & grafisch ontwerp

Duurzaam ontwerp

Naast mijn interesses in mensen en ontwerp vind ik het ook belangrijk een beetje goed voor de planeet te zorgen. Niet (alleen) voor mij, maar juist voor toekomstige generaties. Dit wil ik ook in mijn werk doorvoeren. 

Greenhost

De sites die ik maak worden daarom veelal gehost door Greenhost. Zij zijn een duurzame webhost. Zo hebben zij door hun eigen innovaties 70% minder systemen nodig en werken zij uitsluitend met hernieuwbare energiebronnen. Ze hebben dus niet alleen groene stroom en CO2-compensatie, maar hebben hun hele systeem/servers zo ingericht dat er überhaupt stukken minder energie nodig is. Daarnaast doen zij ook mee aan onderzoeken met universiteiten (UvA en HvA) zoals Greening The Cloud (energieverbuik in the cloud) en Let's Encrypt (gratis groene slotjes bovenin bij je URL). Greenhost is hiernaast ook een betrokken in andere zaken, zoals digitale veiligheid, persvrijheid en sponsoring van maatschappelijk organisaties die zich inzetten voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur.

Duurzaamheid = Lange Tijd

Duurzaam betekent ook: Lang. Ik wil niet een site of publicatie maken die zo weer veranderd moet worden. Ik maak geen tijdelijk schilderijtje. Bij websites kijken we dynamisch: eerst naar het doel en de doelgroep, zodat er een gefundeerd geheel ontstaat. Op basis daarvan worden vervolgens structuur en verdere invulling bepaald. Zodat de site tijdloos is, en een lange tijd meekan.