bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Hart voor de wereld

Hoi! Leuk dat je even komt kijken op mijn site. Ik ben Janneke, moeder van een zoon van 3 met een eigen bedrijf in webontwikkeling. Als kind speelde ik veel met technisch lego (en ook met My Little Pony’s), tijdens mijn studie Psychologie werkte ik veel achter de bar en sloot ik vele vriendschappen. Na het afronden van de studie Grafisch Ontwerpen op de kunstacademie AKV/St. Joost werkte ik veelal binnen organisatie en administratie. Zo organiseerde ik (benefiet) feesten voor goede doelen en de regenboogcommunity, was ik coördinator van een evenementenorganisatie (Maffia-Spel) en organiseerde ik 6,5 jaar lang stages, cursussen en symposia op de HAN. Ook werkte ik bij grafisch ontwerpbureau Nies en Partners, waarna ik in 2009 mijn eigen bureau J Ontwerp oprichtte. Aangezien steeds meer mensen websites nodig hadden naast hun folders,  posters en publicaties ben ik me gaan verdiepen in WordPress websites. Dit vond ik zo leuk dat ik inmiddels een zeer ervaren (10+ jaren) WordPress webbouwer ben.

Mijn kracht ligt in het persoonlijke contact, ik kan goed luisteren en aanvoelen. Verder vind ik het superleuk om van iedereen mee te krijgen wat ze doen. Ook niet onbelangrijk, ik werk met heel redelijke prijzen.  Graag werk ik met zelfstandigen met passie voor hun vak en die de wereld net iets mooier willen maken. Dienstverleners en makers in alle vormen en organisaties / ngo’s / stichtingen die armoede, duurzaamheid of andere sustainable development goals (sdg’s) als speerpunt hebben. Ben je coach en heb je een nieuwe website nodig? Ben je een dienstverlenend bureau en is er een redesign van de huidige website nodig? Ben je een organisatie / ngo die zich richt op het bestrijden van armoede, het beschermen van mensenrechten en/of duurzaamheid? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ook het bouwen van websites probeer ik op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Het is een eer op deze planeet te mogen rondlopen. Dat vind ik echt. Het is voor mij dan ook niet meer dan logisch zuinig met de Aarde om te gaan. En te kijken waarin dan ook (privé en professioneel), ik mijn voetafdruk kan minimaliseren. Dit heb ik altijd al gehad. Naast mijn interesses in mensen, verbinding en organiseren voer ik daarom het groene aspect zoveel mogelijk door. Bijvoorbeeld thuis dmv afval scheiden, radiatorventilatoren, zonnepanelen en kleding tweedehands te kopen. En qua werk door met duurzame en sociale organisaties samen te werken, duurzaamheidsadviezen te geven, de sites groen te hosten en te letten op langdurige impact. Op dit moment werk ik in de State of the Art NYMA Makersplaats, welke zich bevind op het NYMA terrein, de nieuwe hotspot van Nijmegen.

Over duurzame hosting nog even wat meer, want er wordt vaak gevraagd wat dat dan precies inhoudt, zo’n duurzame website.

Duurzame hosting

De sites die ik maak worden veelal gehost door Greenhost. Zij zijn een duurzame webhost. Zo hebben zij door hun eigen innovaties 70% minder systemen nodig en werken zij uitsluitend met hernieuwbare energiebronnen. Ze hebben dus niet alleen groene stroom en CO2-compensatie, maar hebben hun hele systeem/servers zo ingericht dat er überhaupt stukken minder energie nodig is. Daarnaast doen zij ook mee aan onderzoeken met universiteiten (UvA en HvA) zoals Greening The Cloud (energieverbuik in the cloud) en Let’s Encrypt (gratis groene slotjes bovenin bij je URL). Greenhost is hiernaast ook een betrokken in andere zaken, zoals digitale veiligheid, persvrijheid en sponsoring van maatschappelijk organisaties die zich inzetten voor vrijheid, duurzaamheid en cultuur.

https://jontwerp.nl/wp-content/uploads/2023/04/Duurzame-website-grafisch-ontwerper-Janneke-Tromp-850x1275.jpg
https://jontwerp.nl/wp-content/uploads/2023/11/20230504_131017-850x1275.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Reviews

Samenwerken met Janneke betekent op heel plezierige wijze samen resultaten halen. Ze kan out of the box denken waarmee ze mij op een positieve manier heeft verrast. Haar kracht ligt in het luisteren naar ideeën en wensen, en díe kunnen vertalen naar een prachtige website. Janneke denkt mee, geeft eerlijk haar mening en komt met creatieve oplossingen. Haar flexibele houding en haar open mind maken samenwerken tot een succes. Ik heb het hele proces als zeer prettig ervaren.
Sylvia van Enter
Janneke van J Ontwerp is naast een fijn mens ook goed technisch onderlegd in het bouwen van websites. Heel blij met haar.
Niké Hautvast
Janneke staat voor deskundigheid, creativiteit en klanttevredenheid. Met haar vriendelijke benadering van jouw wens naar een professionele website ben je bij J Ontwerp aan het goede adres.
Roland Peters
Hop, terug naar boven